ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ
Το κρασί είναι ένα φυσικό προϊόν άρρηκτα δεμένο με την Ελληνική παράδοση. Είναι ένα «ζωντανό» προϊόν που εξελίσσεται και διαφοροποιείται συνεχώς από τη στιγμή της γέννησής του. Η πολυπλοκότητα της σύστασής του και οι λεπτές ισορροπίες μεταξύ των συστατικών του καθορίζουν σημαντικά την εξέλιξή του και επηρεάζουν την ποιότητα του προϊόντος που φθάνει στον καταναλωτή.
Η διενέργεια οινολογικών αναλύσεων είναι το πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τον οινολόγο να «δημιουργήσει» ένα προϊόν ασφαλές, μοναδικό, υψηλής ποιότητας.
Τα εργαστήρια ΑΝΑΛΥΣΙΣ Α.Ε. παρέχουν όλες τις κλασσικές οινολογικές αναλύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις του αμπελοοινικού κλάδου. Ταυτόχρονα όμως είναι σε θέση να εκτελούν μια σειρά από εξειδικευμένους ελέγχους σε θέματα που αφορούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των οίνων και των λοιπών αλκοολούχων ποτών, αλλά και την παρουσία ανεπιθύμητων, βλαβερών ουσιών:
- Αλκοολικός Βαθμός
- Ολική Οξύτητα
- Πτητική Οξύτητα
- Θειώδη
- Οργανικά Οξέα (Τρυγικό, Μηλικό, Κιτρικό, Οξικό, Γαλακτικό)
- Συντηρητικά (Βενζοϊκό και Σορβικό Οξύ)
- Βαρέα Μέταλλα
- Ωχρατοξίνη Α
- Υπολείμματα Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων
- Μεθανόλη (σε τσίπουρο)
- Μικροβιολογικές Δοκιμές