ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ

Το κρασί είναι ένα φυσικό προϊόν άρρηκτα δεμένο με την Ελληνική παράδοση. Είναι ένα «ζωντανό» προϊόν που εξελίσσεται και διαφοροποιείται συνεχώς από τη στιγμή της γέννησής του. Η πολυπλοκότητα της σύστασής του και οι λεπτές ισορροπίες μεταξύ των συστατικών του καθορίζουν σημαντικά την εξέλιξή του και επηρεάζουν την ποιότητα του προϊόντος που φθάνει στον καταναλωτή.

Η διενέργεια οινολογικών αναλύσεων είναι το πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τον οινολόγο να «δημιουργήσει» ένα προϊόν ασφαλές, μοναδικό, υψηλής ποιότητας.

Τα εργαστήρια ΑΝΑΛΥΣΙΣ ΜΟΝ Α.Ε. παρέχουν αναλύσεις σε επιχειρήσεις του αμπελοοινικού κλάδου, που αφορούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των οίνων και των λοιπών αλκοολούχων ποτών. Επιπλέον για την ασφάλεια των προϊόντων παρέχονται αναλύσεις που αφορούν την παρουσία ανεπιθύμητων και βλαβερών ουσιών:

  • Αλκοολικός Βαθμός
  • Ολική Οξύτητα
  • Πτητική Οξύτητα
  • Θειώδη
  • Υπολείμματα Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων (πάνω από 600 δραστικές ουσίες)
  • Οργανικά Οξέα (Τρυγικό, Μηλικό, Κιτρικό, Οξικό, Γαλακτικό)
  • Συντηρητικά (Βενζοϊκό και Σορβικό Οξύ)
  • Βαρέα Μέταλλα
  • Ωχρατοξίνη Α
  • Μεθανόλη (σε τσίπουρο)
  • Μικροβιολογικές Δοκιμές