ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Στόχος της ανάλυσης τροφίμων είναι η διασφάλιση ποιότητας των τροφίμων και η ανάλυση όλων των πιθανών κινδύνων που εμπεριέχονται σε ένα τρόφιμο και είναι δυνατόν να εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία του καταναλωτή. Οι αναλύσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν σε οποιοδήποτε στάδιο παραγωγής τροφίμων και αφορούν χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις σε νωπά (φρέσκα) και τυποποιημένα τρόφιμα.

Στα εργαστήρια ΑΝΑΛΥΣΙΣ Α.Ε. μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο εύρος χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων, με το οποίο ο παραγωγός ή ο προμηθευτής, μπορούν να εγγυηθούν στον καταναλωτή την ασφάλεια, αλλά και την ποιότητα των προϊόντων τους:

  • pH
  • Υγρασία
  • Ενεργότητα Νερού (αw)
  • Διαθρεπτική Επισήμανση (Πρωτεΐνες, Προφίλ Λιπαρών, Εδώδιμες Ίνες, Υδατάνθρακες, Σάκχαρα, Αλάτι, κ.ά.)
  • Προφίλ Σακχάρων (Φρουκτόζη, Γλυκόζη, Σουκρόζη, Μαλτόζη, Λακτόζη)
  • Προφίλ Λιπαρών Οξέων (Κορεσμένα, Μονοακόρεστα, Πολυακόρεστα, Trans, Ω3)
  • Μέταλλα & Ιχνοστοιχεία (Ca, Fe, Na, Zn, P, B, K, Mg, Cu, Mn, Se, Mo)
  • Βαρέα Μέταλλα (Pb, Cd, Ni, Co, As, Cr, Hg, Ag, Al, Sn, Sb)
  • Πρόσθετα Τροφίμων (Βενζοϊκό και Σορβικό Οξύ, Θειώδη, Χρωστικές, Σακχαρίνη, Καφεΐνη, κ.ά.)
  • Οργανικά Οξέα (Οξικό, Κιτρικό, Ασκορβικό, Γαλακτικό, Τρυγικό, Προπιονικό, κ.ά.)
  • Τοξίκές Ουσίες (Μυκοτοξίνες, Ισταμίνη, Ακρυλαμίδιο, PAHs, κ.ά.)
  • Υπολείμματα Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων
  • Υπολείμματα Αντιβιωτικών
  • Μικροβιολογικές Δοκιμές
  • Έλεγχος Αλλεργιογόνων Ουσιών
  • Έλεγχος Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (GMO)
  • Μελέτη Shelf-life.
  • Ειδικές αναλύσεις ελέγχου ποιότητας γάλακτος, μελιού και ελαιολάδου.